Biometeorološka prognoza


Hrvatska
22.01.2019.
Nepovoljne biometeorološke prilike mogu kod meteoropata uzrokovati razdražljivost, umor i glavobolju. Kod reumatičara su mogući bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Potrebno je obratiti pozornost na zaštitu od hladnoće, osobito u unutrašnjosti.
Hrvatska
23.01.2019.
Zbog utjecaja ciklone na naše krajeve biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Meteoropati zbog toga mogu biti razdražljivi i slabije koncentracije, mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane teboge mogu osjećati kronični bolesnici, osobito reumatičari, plućni i srčani bolesnici. Potrebna je adekvatna zaštita od hladnoće, osobito u unutrašnjosti Like i Gorskog kotara u noćnim i jutarnjim satima.
Hrvatska
24.01.2019.
Nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika. Meteoropati i kronični bolesnici mogu patiti od umora, slabijeg raspoloženja i koncentracije. Jak vjetar će dodatno pojačavati osjet hladnoće pa se savjetuje adekvatna zaštita od hladnoće i izbjegavanje suvišnih napora.
Hrvatska
25.01.2019.
Nepovoljan utjecaj vremena će prema kraju dana slabiti, pa će i tegobe od kojih su patili meteoropati i kronični bolesnici polako popuštati. I dalje se savjetuje izbjegavanje suvišnih napora i zaštita od hladnoće, osobito srčanim bolesnicima u unutrašnjosti.
Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".