Biometeorološka prognoza


Hrvatska
13.11.2019.
Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, razdražljivost i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Moguće su pojačane tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici, pa im se preporuča izbjegavanje suvišnih napora. Potrebno je pridržavati se savjeta liječnika.
Hrvatska
14.11.2019.
Iako će biometeorološki utjecaj na većinu ljudi i dalje biti nepovoljan, tegobe će biti malo slabije izražene nego prethodnih dana. U jutarnjim je satima u unutrašnjosti moguća magla, pa astmatičare i srčane bolesnike upozoravamo na adekvatnu zaštitu. Na krajnjem jugu zemlje tegobe od kojih će patiti meteoropati i kronični bolesnici tijekom dana mogu biti jače izražene.
Hrvatska
15.11.2019.
Približavanje novog frontalnog sustava pojačat će nepovoljan utjecaj na većinu meteoropata i kroničnih bolesnika. U jutarnjim je satima moguća magla u unutrašnjosti što astmatičarima i srčanim bolesnicima može uzrokovati dodatne tegobe. Tijekom dana se kod meteoropata uz glavobolju može javiti razdražljivost, a noću nesanica. Moguće su pojačane tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici, pa ih se upozorava da se pridržavaju savjeta liječnika i izbjegavaju suvišne napore.