Biometeorološka prognoza


Hrvatska
24.11.2020.
Nastavlja se razdoblje razmjerno povoljnih biometeoroloških prilika. Većina meteoropata i kroničnih bolesnika će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom.
Hrvatska
25.11.2020.
Na Jadranu će se zadržati povoljne biometeorološke prilike cijelog dana, a veći dio dana i u višim predjelima gorske Hrvatske, dok će u nižima biti neugodnije. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj će prevladavati razmjerno nepovoljni biometeorološki uvjeti. Uz maglu, nisku naoblaku i visoku vlažnost zraka, koja će pojačavati osjet hladnoće, najteže će biti plućnim i srčanim bolesnicima dok će meteoropatima uglavnom biti narušeno raspoloženje.
Hrvatska
26.11.2020.
U višim predjellima gorske Hrvatske te na srednjem i južnom Jadranu, zadržat će se podjednako povoljne biometeorološke prilike kao i prethodnog dana, dok će se na sjevernom Jadranu malo pogoršati. Razmjerno nepovoljno kao i prethodnog dana bit će u nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske, što će meteoropatima kvariti raspoloženje, a kroničnim bolesnicima uvjetovati veće tegobe.
Hrvatska
27.11.2020.
Najpovoljne biometeorološke prilke će prevladavati na srednjem i južnom Jadranu, no uz jugo niti tamo najosjetljivijim ljudima neće biti ugodno. Na sjevernom Jadranu i u ostalim hrvatskim područjima će biti razmjerno nepovoljno. Bit će nepovoljnije nego prethodnog dana, pa se kronični bolesnici upozoravju na veću skrb o zdravlju, a meteoropati na podnošenje mogućeg lošijeg raspoloženja i razdražljivosti.