Biometeorološka prognoza


Hrvatska
23.01.2021.
Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Uz iznadprosječno visoke temperature zraka i jak a ponegdje i olujan jugo i jugozapadnjak, meteoropati će se žaliti na umor, manjak energije, slabiju koncentraciju, glavobolju i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane pa im se savjetuje pridržavanje savjeta liječnika i izbjegavanje suvišnih napora.
Hrvatska
24.01.2021.
Nastavljaju se nepovoljne biometeorološke prilike zbog čega se meteoropati mogu žaliti na umor, glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda. Podnošenje tegoba od kojih inače pate kronični bolesnici bit će otežano. Savjetuje se pridržavanje savjeta liječnika i redovito uzimanje terapije.
Hrvatska
25.01.2021.
Nepovoljan biometeorološki utjecaj će biti i dalje prisutan, ali nešto slabije izražen u unutrašnjosti zemlje, nego u Lici i Gorskom kotaru te uz Jadran. Zbog pada temprature zraka potrebno je prilagoditi odjeću, a poseban oprez osobito u jutarnjim satima u unutrašnjosti zemlje savjetujemo srčanim i plućnim bolesnicima. Uz slabljenje tegoba tijekom dana neki će meteoropati osjetiti blago poboljšanje općeg stanja.
Hrvatska
26.01.2021.
Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno povoljne. Zbog niskih temperatura zraka upozoravamo na adekvatnu zaštitu od hladnoće, osobito u unutrašnjosti zemlje u jutarnjim satima. Srčane i plućne bolesnike savjetujemo da ne izlaze u najhladnijem dijelu dana. Danju će uz više sunčanog vremena, mnogi meteoropati i kronični bolesnici biti dobrog raspoloženja i primjerene koncentracije.