Biometeorološka prognoza


Hrvatska
09.08.2022.
Biometeorološke prilike će se u cijeloj zemlji poboljšati u odnosu na prethodni dan, no zbog još uvijek ne sasvim stabilnih atmosferskih uvjeta u unutrašnjosti zemlje, osobito u istočnijim dijelovima, te toplih noći na području uz Jadran, na području cijele zemlje one još uvijek neće biti sasvim povoljne. Poboljšanju raspoloženja i općeg stanja na području središnje i istočne Hrvatske te na području Gorskog kotara i Like doprinijet će ugodne noćne temperature koje će omogućiti kvalitetan odmor tijekom noći. Na području uz Jadran pozitivan utjecaj na raspoloženje imat će sunčano vrijeme.
Hrvatska
10.08.2022.
Na području cijele zemlje bit će djelomice do pretežno sunčano, uz moguće kratkotrajne lokalne atmosferske nestabilnosti. Uz takve uvjete, biometeorološke prilike u unutrašnjosti će biti povoljne pa ni meteoropati ni kronični bolesnici ne bi trebali osjećati tegobe uzrokovane vremenskim prilikama. Nešto nepovoljnije biometeorološke prilike zbog visokih temperatura koje mogu utjecati i na ljudsko zdravlje bit će na području sjevernog, a posebice južnog Jadrana. Stoga, osobito srčane kronične bolesnike, ali i sve rizičnije skupine ljudi upozoravamo da zaštite svoje zdravlje pridržavajući se savjeta o zaštiti od toplinskih valova koji se mogu pronaći na mrežnim stranicama DHMZ-a.
Hrvatska
11.08.2022.
Uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme i temperature koje na području cijele zemlje neće biti opasne za ljudsko zdravlje, biometeorološke prilike će posvuda biti povoljne. Tek lokalno povećana naoblaka tijekom dana može blago pokvariti raspoloženje najosjetljivijih meteoropata.
Hrvatska
12.08.2022.
Prolazne nestabilnosti u atmosferi koje će sa zapada stići nad naše područje narušit će povoljne biometeorološke prilike na području središnje Hrvatske, Like i Gorskog kotara. U ostatku zemlje zadržat će se povoljne biometeorološke prilike koje će mnoge potaknuti na boravak i aktivnosti na otvorenom, pri čemu preporučujemo adekvatnu zaštitu kože i očiju zbog, u većem dijelu zemlje, visokog stupnja opasnosti od UV zračenja.