Biometeorološka prognoza


Hrvatska
24.03.2023.
Biometeorološke prilike će na području cijele zemlje biti razmjerno povoljne. U kontinentalnim predjelima moguća je povećana razdražljivost osjetljivijih meteoropata uzrokovana jačanjem južine, no većina će se ljudi tijekom cijelog dana osjećati dobro i neće osjećati negativan utjecaj vremena. Zbog razlike jutarnjih i dnevnih temperatura zraka preporučujemo slojevito odijevanje.
Hrvatska
25.03.2023.
Biometeorološke prilike na području većeg dijela zemlje bit će razmjerno nepovoljne. Nepovoljan utjecaj vremena bit će izraženiji u noći i prvom dijelu dana zbog čega meteoropati mogu osjećati pojačan umor i biti slabijeg raspoloženja. Blago poboljšanje biometeoroloških prilika očekuje se u drugom dijelu dana. Povoljnije, no ne i sasvim povoljne, biometeorološke prilike očekuju se na krajnjem jugu.
Hrvatska
26.03.2023.
Na području većeg dijela zemlje biometeorološke prilike će i dalje biti razmjerno nepovoljne. Za razliku od prethodnog dana, povoljnije biometeorološke prilike očekuju se u prvom dijelu dana. U drugom dijelu dana meteoropati će osjetiti posljedice pada tlaka zraka i jačanja južine, što će pojačati njihovu razdražljivost i oslabiti koncentraciju.
Hrvatska
27.03.2023.
Biometeorološke prilike na području cijele zemlje i dalje će biti razmjerno nepovoljne. Zbog povećane naoblake u prvom dijelu dana te naglog porasta tlaka zraka tijekom dana meteoropati mogu patiti od pojačane glavobolje, a osjetno zahladnjenje izraženije u unutrašnjosti zemlje u drugom dijelu dana može utjecati na zdravstveno stanje kroničnih srčanih i plućnih bolesnika.
Hrvatska
28.03.2023.
Biometeorološke prilike na području cijele zemlje bit će povoljnije nego prethodnog dana, no još uvijek ne i sasvim povoljne. U kontinentalnim će krajevima osjetno zahladiti u odnosu na prethodne dane te stoga kronične bolesnike upozoravamo na adekvatnu zaštitu i oprez. Na Jadranu će osjet hladnoće pojačavati bura. Ipak, sunčana razdoblja tijekom dana povoljno će utjecati na raspoloženje i radni elan meteoropata diljem zemlje.