Prognoza po regijama za 16.04.2024.


Prognoza za 16.04.2024.


Istočna Hrvatska
Prijepodne djelomice sunčano i razmjerno toplo. U drugome dijelu dana jače naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, a navečer je ponajprije u višim predjelima moguć i snijeg. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, lokalno s olujnim udarima. Temperatura do sredine dana većinom od 18 do 24 °C, zatim u osjetnom padu.
Središnja Hrvatska
Umjereno i pretežno oblačno s kišom već prijepodne u Međimurju i Zagorju, a u drugom dijelu dana i drugdje. Lokalno su u Banovini mogući i pljuskovi s grmljavinom, a u noći u višem gorju susnježica i snijeg. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, lokalno s olujnim udarima. Temperatura od 15 do 20, poslijepodne osjetno zahladnjenje.
Gorski kotar i Lika
Prijepodne barem djelomice sunčano, zatim pretežno oblačno s kišom i pljuskovima. Navečer i u noći mjestimice susnježica i snijeg, a očekuje se i stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, od poslijepodneva sjeveroistočni. Temperatura od 15 do 20 °C, navečer u osjetnom padu.
Istra
Ujutro naoblačenje, zatim mjestimice kiša, poslijepodne i pljuskovi i grmljavina, krajem dana uz osjetan pad temperature zraka na Učki i Ćićariji ponegdje snijeg a u drugom dijelu noći djelomično razvedravanje. Puhat će umjereno do pojačano jugo i jugozapadni vjetar. U drugom dijelu dana vjetar će okrenuti na buru i pojačati na umjeren do vrlo jak, ponegdje s olujnim, a u drugom dijelu noći slabjeti. More će biti malo do umjereno valovito, mjestimice i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 19 do 22 °C.
Sjeverni Jadran
Djelomice sunčano, a od sredine dana jače naoblačenje, kiša i pljuskovi s grmljavinom. Umjereno i jako jugo prema večeri će okrenuti na jaku do olujnu buru, pod Velebitom i s orkanskim udarima. Dnevna temperatura od 16 do 21 °C.
Dalmacija
Promjenljivo oblačno, uglavnom poslijepodne i navečer s kišom te pljuskovima s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, a u noći će okretati na buru. Najviša dnevna temperatura između 21 i 24 °C, navečer u osjetnom padu.