Prognoza po regijama za 03.07.2020.


Prognoza za 03.07.2020.


Istočna Hrvatska
Promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, koja će biti češća u drugom dijelu dana kada su izgledniji i intenzivniji pljuskovi praćeni grmljavinom. Oborina mjestimice može biti obilna. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar, poslijepodne na udare i jak. Najviša temperatura zraka između 25 i 27 °C.
Središnja Hrvatska
Pretežno oblačno s povremenom kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. Oborina lokalno može biti obilna. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, poslijepodne mjestimice i jak. Najviša temperatura zraka od 24 do 26 °C.
Gorski kotar i Lika
Pretežno oblačno s kišom i lokalno izraženijim pljuskovima s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice je moguća obilnija oborina. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Najviša temperatura zraka većinom od 21 do 26 °C.
Istra
Prijepodne u pretežno vedro ili sunčano uz malu do naoblaku, sredinom dana i poslijepdne očekuje se porast naoblake te povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina koji mjestimice mogu biti i izraženiji. Ponegdje je moguća i tuča. Prema večeri i kraju dana postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Puhat će slaba do umjerena bura koja će tijekom prijepodneva jačati na umjerenu do pojačanu. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 26 i 30 °C.
Sjeverni Jadran
Promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu, a lokalno će biti izraženijih pljuskova s grmljavinom. Slaba do umjerena bura jačat će od sredine dana, pa će popodne podno Velebita biti olujnih udara. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 30 °C.
Dalmacija
Barem djelomice sunčano, ali ne posvuda stabilno pa će uz lokalno jači razvoj oblaka biti pljuskova, uglavnom u unutrašnjosti. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, prema otvorenom moru i sjeverozapadni, a navečer na sjevernom dijelu u okretanju na buru. Najviša temperatura zraka između 30 i 33 °C.