Prognoza po regijama za 09.08.2022.


Prognoza za 09.08.2022.


Istočna Hrvatska
Pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, no kiša će popodne biti sve rjeđa i najdulje će se zadržati u istočnim krajevima. Popodne su moguća kraća sunčana razdoblja. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 26 °C.
Središnja Hrvatska
Ujutro pretežno oblačno i mjestimice uz malo kiše, a od sredine dana smanjenje naoblake sa zapada. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 28 °C.
Gorski kotar i Lika
Prijepodne će prevladavati oblačno, no uglavnom bez oborine. Zatim djelomično razvedravanje, najprije. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 25 °C.
Istra
Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena, mjestimice i pojačana, na jugu Istre i jaka bura. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 30 do 33 °C.
Sjeverni Jadran
Djelomice, popodne pretežno sunčano te vjetrovito. Puhat će slaba i umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 33 °C.
Dalmacija
Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Poslijepodne ponegdje može biti lokalnih pljuskova s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti. Puhat će slaba i umjerena bura na udare ponegdje i jaka, a sredinom dana i poslijepodne prolazno jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 33 °C.