Prognoza po regijama za 13.04.2021.


Prognoza za 13.04.2021.


Istočna Hrvatska
Pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u gorskim predjelima područja i susnježicom te snijegom uz mogućnost stvaranja tanjeg snježnog pokrivača. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka između 4 i 8 °C.
Središnja Hrvatska
Prevladavat će oblačno uz povremenu kišu, u gorskim predjelima susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u južnim predjelima prema kraju dana u slabljenju. Temperatura zraka uglavnom između 3 i 6 °C.
Gorski kotar i Lika
Oblačno sa susnježicom i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača (uglavnom između 15 i 30 cm). Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, u višem gorju i s olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom od -2 do 2 °C.
Istra
Pretežno oblačno, povremeno s kišom, moguć je i poneki pljusak, a sredinom dana i poslijepodne prestanak oborine, krajem dana i u noći i razvedravanje. Puhat će umjerena do jaka, na udare mjestimice olujna bura, a sredinom dana postupno će slabjeti i mjestimice okretati na sjeverni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito, prijepodne ponegdje i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 8 do 10 °C.
Sjeverni Jadran
Pretežno oblačno s kišom, lokalno i obilnom. Uz obalu može biti i snijega nošenog burom. Prema večeri izgledan je prestanak oborine, najprije u Istri. Vjetrovito uz jaku i olujnu, podno Velebita na udare i orkansku buru. Temperatura zraka uglavnom od 5 do 10 °C.
Dalmacija
Pretežno oblačno s lokalno obilnom kišom, a bit će i izraženijih grmljavinskih pljuskova. Jako do olujno jugo u okretanju na buru i sjeverni vjetar na sjevernom i srednjem dijelu. Jugo će na jugu poslijepodne malo oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, a zatim prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 12 do 16 °C.