Prognoza po regijama za 22.01.2019.


Prognoza za 22.01.2019.


Istočna Hrvatska
Većinom oblačno uz snijeg. Nastat će snježni pokrivač, mjestimice i deblji od 10 cm. Vjetar većinom slab sjeveroistočni. Najniža temperatura zraka od -2 do 0, a najviša dnevna od -1 do 2 °C.
Središnja Hrvatska
Pretežno oblačno uz povremen snijeg. Nastat će tanji snježni pokrivač, a na krajnjem sjeveru veći dio dana bez oborine. Vjetar ublavnom slab. Najniža temperatura zraka od -2 do 0, a najviša dnevna od -2 do 2, a na Jadranu uglavnom od 5 do 10 °C.
Gorski kotar i Lika
Oblačno uz snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivaća, u Lici i debljeg. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža temperatura zraka od -5 do -2, a najviša dnevna od -2 do 0 °C.
Istra
Pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, a mjestimice i slabim snijegom, uglavnom krajem dana. Puhat će umjerena do pojačana, mjestimice jaka bura s olujnim udarima. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 4 do 8 °C.
Sjeverni Jadran
Većinom oblačno uz povremenu kišu, u drugom dijelu dana i snijeg. Puhat će jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od 0 do 5, a najviša dnevna od 3 do 9 °C.
Dalmacija
Većinom oblačno uz kišu te pljuskove s grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilni. Na sjevernom dijelu puhat će jaka bura, a drugdje istočnjak i jugo mjestimice i vrlo jako. Najniža temperatura zraka od 4 na sjevernom do 8 na južnom dijelu. Najviša dnevna od 6 do 11 °C.