Prognoza po regijama za 20.05.2019.


Prognoza za 20.05.2019.


Istočna Hrvatska
Ujutro mjestimice magla i niski oblaci, zatim djelomice sunčano. Uz lokalno jači razvoj oblaka ponegdje će biti kiše, a mogući su i izraženiji pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 13, a najviša dnevna između 21 i 23 °C.
Središnja Hrvatska
Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ujutro je mjestimice moguća magla, a poslijepodne, lokalni pljuskovi i grmljavina. Zapuhat će umjeren, na udare ponegdje i jak jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 13, a najviša dnevna između 19 i 21 °C.
Gorski kotar i Lika
Djelomice sunčano no i dalje nestabilno. Lokalno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, na udare ponegdje i olujan. Najniža jutarnja temepratura zraka od 9 do 11, a najviša dnevna između 16 i 18 °C
Sjeverni Jadran
Promjenljivo, povremeno s kišom, a moguća je i grmljavina. Poslijepodne se očekuju dulja sunčana razdoblja. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 14, a najviša dnevna od 18 do 20 °C.
Dalmacija
Djelomice sunčano no ne i posve stabilno. Uz lokalno jači razvoj oblaka moguće je malo kiše ili pokoji pljusak s grmljavinom. Zapuhat će umjeren do jak južni vjetar i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, a najviša dnevna od 19 do 21 °C.