Prognoza po regijama za 23.01.2021.


Prognoza za 23.01.2021.


Istočna Hrvatska
Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, a uglavnom u drugom dijelu dana i malo kiše, osobito u zapadnoj Slavoniji. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni. Najniža temperatura zraka od 5 do 9, a najviša dnevna uglavnom od 13 do 15 °C.
Središnja Hrvatska
Promjenljivo, oblačno uz sunčana razdoblja, prolazno i više oblaka iz kojih mjestimice može pasti malo kiše, osobito u prvom dijelu dana. Vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od 5 do 10, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 15 °C.
Gorski kotar i Lika
Promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, koja lokalno može biti obilna. Uz pad temperature u drugom dijelu dana u najvišem gorju kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. I dalje razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Temperatura većinom između 6 i 10 °C. Popodne hladnije uz temperaturu od 2 do 7, osobito u Gorskom kotaru.
Istra
Pretežno oblačno povremeno s kišom, ponegdje i pljuskovima, a sredinom dana moguće je prolazno smanjenje naoblake. Umjereno do jako jugo i južni vjetar tijekom jutra će oslabiti i okretati na slab do umjeren, ponegdje pojačan jugozapadni, tijekom poslijepodneva kratkotrajno i zapadni vjetar. More će biti umjereno valovito, ujutro do valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom između 8 i 13, a najviša dnevna između 10 i 14 °C.
Sjeverni Jadran
Promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno izraženom, a ponegdje može i zagrmjeti. I dalje vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, prema kraju dana u slabljenju. Temperatura zraka od 9 do 14, u drugom dijelu dana ponegdje niža.
Dalmacija
Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom. Lokalno bi mogla pasti obilna kiša, ponajprije u unutrašnjosti, a duž obale povremeno može i zagrmjeti. Vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Temperatura zraka od 11 do 16 °C, u unutrašnjosti i malo niža.