Prognoza po regijama za 20.11.2018.


Prognoza za 20.11.2018.


Istočna Hrvatska
Pretežno oblačno povremeno sa slabom oborinom, većinom kišom. U prvom dijelu dana mjestimice, uglavnom u gorju na zapadu Slavonije snijeg i susnježica. Sredinom dana u višem gorju snijeg će prelaziti u kišu koja bi se mogla lediti u dodiru s tlom. Vjetar umjeren istočni i sjeveroistočni, prolazno s ponekim jakim udarom. Temperatura zraka između -1 i 2 u jutro, a danju od od 2 do 7 °C.
Središnja Hrvatska
Pretežno oblačno povremeno s oborinom na granici kiše i snijega, osobito u prvom dijelu dana. Ponajprije u sjevernim predjelima i u gorju snijeg će stvarati tanji pokrivač. Od sredine dana oborina će slabjeti i uglavnom prelaziti u kišu. Vjetar slab sjeveroistočni, tek povremeno pojačan. Temperatura bez izraženog dnevnog hoda, od -1 do 4 °C.
Gorski kotar i Lika
Oblačno sa snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača, uglavnom oko 10 centimentara, u Gorskom kotaru i debljeg. Oborina će biti češća i izraženija u prvom dijelu dana, u Lici često na granici snijega i kiše koja će se lediti u dodiru s tlom. Vjetar slab, u noći prolazno umjeren sjeveroistočnjak. Temperatura zraka od -2 so 2 °C.
Istra
Promjenljivo oblačno povremeno s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana. Navečer i u noći postupno smanjenje naoblake. Pojačana do jaka bura, ponegdje s olujnim udarima sredinom dana i tijekom poslijepodneva će slabjeti. More će biti umjereno valovito, tijekom prijepodneva ponegdje i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 7 do 10 °C.
Sjeverni Jadran
Promjenjivo oblačno povremeno sa slabom kišom. U noći i ujutro u unutrašnjosti Istre može biti i susnježice. Puhat će umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura, mjestimice s okanskim udarima, koja će prema kraju dana slabjeti. Jutarnja temperatura od 3 do 8, u unutrašnjosti Istre i niža, a najviša dnevna od 9 do 13 °C.
Dalmacija
Umjereno do pretežno oblačano s kišom i pljuskovima praćenim grmljaviom koji lokalno mogu biti izraženiji. Oborina će biti češća na jugu i u unutrašnjosti. Puhat će umjereno i jako jugo te oštro, mjestimice s olujnim udarima u prvom dijelu dana, poslijepodne vjetar u slabljenju. Jutarnja temperatura od 8 do 13, u Zagori od 2 do 6, a najviša dnevna između 13 i 17 °C.