Uvjeti korištenja mrežnih stranica


Korištenjem mrežnih stranica Državnog hidrometeorološkog zavoda https://www.meteo.hr ili https://meteo.hr (dalje u tekstu: mrežne stranice DHMZ-a) i svih servisa koji pripadaju domeni meteo.hr, smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja mrežnih stranica te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Mrežne stranice DHMZ-a namijenjene su olakšavanju pristupa javnosti informacijama o DHMZ-u i aktivnostima koje DHMZ provodi.

Mrežne stranice DHMZ-a i na njima objavljeni podaci vlasništvo su DHMZ-a, redovno se osvježavaju i nadopunjuju, a DHMZ zadržava pravo izmjene ili uklanjanja sadržaja, u cijelosti ili djelomično, bez prethodne najave te nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

DHMZ ne snosi odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla nastati uporabom mrežnih stranica DMHZ-a. Korisnici podatke i informacije s mrežnih stranica DHMZ-a koriste na vlastitu odgovornost.

Ako uočite nepravilnosti na mrežnim stranicama DHMZ-a, molimo da nam ih dojavite na adresu e-pošte: dhmz(at)cirus.dhz.hr.

Podaci i informacije objavljeni na mrežnim stranicama DHMZ-a su slobodno dostupni za ponovnu uporabu, međutim objava, daljnje korištenje ili ponovna uporaba takvih podataka i informacija, od strane fizičkih ili pravnih osoba mora sadržavati informaciju o izvoru podataka (Izvor: DHMZ). Obavezno navođenje izvora propisano je člankom 17. Zakona o meteorološkoj i hidrološkoj djelatnosti (NN 66/19, 114/22).