1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


Osiguran nastavak rada riječkog pomorskog centra

DHMZ, 13. 7. 2016. - Predstavnici Primorsko-goranske županije, gradova Kastav i Opatija, te DHMZ-a jučer su potpisali ugovor o nastavku sufinanciranja ureda u Rijeci Službe Pomorski meteorološki centar DHMZ-a i za ovu godinu, za što je od strane županije i gradova izdvojeno 128.660,00 kuna. Potpisivanjem ugovora nastavljen je projekt koji je prošle godine inicirao Radio Rijeka kako bi se osigurao kontinuitet rada riječkog ureda Pomorskog meteorološkog centra.

Ravnateljica DHMZ-a Nataša Strelec Mahović istaknula je iznimni značaj i korist ovakvog vida suradnje: uspješno je zaposleno dvoje mladih meteorologa, Danijela Vlašić i Igor Horvat, a Služba Pomorskog meteorološkog centra stekla je uvjete za operativno uvođenje upozorenja na opasne pojave na moru u okviru Meteoalarma, te cjelodnevnu službu čime je povećana sigurnost građana u slučaju vremenskih nepogoda na moru.

Voditelj ureda u Rijeci, Ivan Novak, naglasio je kako uspješna suradnja s Radiom Rijeka traje već više od dvadeset godina te da građani cijene visok standard usluge kao i kvalitetne lokalne prognoze. Jedan od ciljeva ovog projekta je upravo nastavak tradicije visokih meteoroloških standarda karakterističnih za svaku regiju i prilagođenih njihovim potrebama. Dodatno, ovaj projekt doprinosi jačanju kapaciteta DHMZ-a u području pomorske meteorologije.