Prognoza po regijama za 13.11.2019.


Prognoza za 13.11.2019.


Istočna Hrvatska
Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, te iznadprosječno toplo. Malo kiše može pasti ponajprije na zapadu Slavonije, dok će na krajnjem istoku biti uglavnom suho. Ujutro mjestimice magla. Puhat će umjeren jugoistočni vjetar, na krajnjem istoku i jak. Najviša dnevna temperatura između 16 i 19 °C.
Središnja Hrvatska
Pretežno oblačno, povremeno uz slabu kišu. Ujutro mjestimice magla. Krajem dana i u noći postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, navečer u okretanju na sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura između 10 i 14 °C.
Gorski kotar i Lika
Pretežno oblačno uz povremenu kišu, a lokalno još može biti izraženijih pljuskova, ponajprije u prvom dijelu dana. Prema kraju dana dana postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Vjetar slab, u Lici do umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 9 i 13 °C.
Istra
Prijepodne oblačno povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom te obilnom oborinom, a u drugom dijelu dana postupan prestanak oborina i smanjenje naoblake. Puhat će slabo do umjereno, ponegdje i pojačano jugo i istočnjak koji će tijekom dana okrenuti zapadnjak i jugozapadnjak , a navečer na buru i istočnjak. More će biti umjereno valovito do valovito, u noći u smirivanju. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 15 do 19 °C-
Sjeverni Jadran
Promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu koja još u prvom dijelu dana lokalno može biti obilna. Popodne prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Jako jugo će prijepodne slabiti i okretati na jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 14 i 17 °C.
Dalmacija
Promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu te pljuskove i grmljavinu, lokalno i obilnu. Krajem dana postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Jako i olujno jugo će popodne slabiti i okretati na južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 15 i 19 °C.