Prognoza po regijama za 04.08.2020.


Prognoza za 04.08.2020.


Istočna Hrvatska
Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom koji će biti češći i intenzivniji u poslijepodnevnim satima i osobito prema večeri. Pritom će oborina lokalno biti obilna, a pljuskovi mogu biti praćeni i tučom te kratkotrajno jakim vjetrom. Slab, na istoku ponegdje do umjeren jugoistočni vjetar, poslijepodne će okrenuti na sjeverni. Najviša temperatura zraka od 27 do 31.
Središnja Hrvatska
Promjenljivo i nestabilno. Lokalno će biti pljuskova i grmljavine a moguća je i obilna oborina. Vjetar većinom slab, poslijepodne i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, prolazno i jak. Najviša temperatura zraka od 24 do 26.
Gorski kotar i Lika
Promjenljivo oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom te lokalno obilnom oborinom. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, prema kraju u okretanju na sjeveroistočni i sjeverni. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 25 °C.
Istra
Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i lokalne nevere. Puhat će slabo do umjereno, ponegdje pojačano jugo i jugozapadnjak koje će sredinom dana okrenuti na sjeverni vjetar i buru a u noći bura u jačanju na umjerenu do jaku, na udare ponegdje olujnu. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 25 do 29 °C.
Sjeverni Jadran
Promjenljivo uz sunčana razdoblja, no nestabilno. Povremeno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, lokalno jače izraženih. Pritom pljuskovi mogu biti praćeni prolazno jakim vjetrom, obilnom oborinom te tučom. Puhat će umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, poslijepodne ponegdje i sjeverozapadnjak, a navečer će okrenuti na buru i jačati. Naviša temperatura zraka između 24 i 28 °C.
Dalmacija
Promjenljivo uz sunčana razdoblja te nestabilno uz pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti izraženi, praćeni prolazno jakim vjetrom, moguće i tučom, te obilnom oborinom, osobito u unutrašnjosti. Puhat će umjereno i jako jugo koje će na sjevernom dijelu okretati na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a krajem dana i sjeverni vjetar. Najviša temperatura zraka između 27 i 30 °C.