Prognoza po regijama za 23.10.2020.


Prognoza za 23.10.2020.


Istočna Hrvatska
Većinom sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro je u Posavini kratkotrajna magla. Navečer sa zapada porast naoblake. Puhat će umjeren i ponegdje u višim predjelima jak jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 23 °C.
Središnja Hrvatska
Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, poslijepodne uz postupno sve više oblaka, a u noći je moguće i malo kiše. Puhat će umjeren jugozapadnjak, povremeno i jak, osobito u okolnom gorju gdje će biti i olujnih udara. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22 °C.
Gorski kotar i Lika
Djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Više će oblaka povremeno biti u Gorskom kotaru, a mjestimice može pasti i malo kiše. Poslijepodne sa zapada jače naoblačenje, pa će u noći kiše biti i u Lici. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, u višim predjelima s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 °C.
Istra
Djelomično sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice povećana naoblaka uz mogućnost za slabu kišu. Puhat će slabo do umjereno, navečer ponegdje pojačano jugo i jugozapadnjak. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 19 do 21 °C.
Sjeverni Jadran
Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, gdjegod uz malo kiše, osobito u noći na subotu. Puhat će umjeren, na udare jak južni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 22 °C.
Dalmacija
Pretežno sunčano i toplo. Kasno poslijepodne i navečer sa zapada porast naoblake. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 23 °C.