Ocjena mjeseca, sezone, godine


Odaberite

Odstupanje srednje mjesečne temperature zraka za ožujak 2022.

Odstupanja srednje temperature zraka u ožujku 2022. u odnosu na normalu 1981. – 2010. nalaze se u rasponu od -1,8 °C (Daruvar) do 0,4 °C (Parg). Na većini postaja temperatura zraka je bila niža od prosječne.

Prema raspodjeli percentila, temperaturne prilike u Hrvatskoj za ožujak 2022. godine opisane su sljedećim kategorijama: hladno (šire područje Daruvara, Pazina, Makarske i Visa) i normalno (većina teritorija Hrvatske).Odstupanje količine oborine za ožujak 2022.

Odstupanja količine oborine u ožujku 2022. godine u odnosu na normalu 1981. – 2010. nalaze se u rasponu od 10 % višegodišnjeg prosjeka u Križevcima (5,0 mm oborine ) do 69 % u Dubrovniku (67,0 mm). Analiza odstupanja količina oborine za ožujak 2022. izraženih u postotcima (%) višegodišnjeg prosjeka pokazuje da su količine oborine na svim postajama, izuzev Dubrovnika, bile znatno ispod prosjeka.

Oborinske prilike u Hrvatskoj u ožujku 2022. godine izražene percentilima detaljnije su opisane sljedećim kategorijama: ekstremno sušno (središnja i veći dio istočne Hrvatske), vrlo sušno (krajnji istok Hrvatske, gorska Hrvatska, dio Istre, kvarnerski otoci, glavnina sjeverne i srednje Dalmacije, Korčula i Lastovo), sušno (veći dio Istre, obala Kvarnera, šire zadarsko područje, Vis, šire područje Ploča, Pelješac i Mljet) i normalno (dio južne Dalmacije).