Ocjena mjeseca, sezone, godine


Odaberite

ODSTUPANJE SREDNJE TEMPERATURE ZRAKA U JESEN 2012. GODINE

Srednje temperature zraka na sezonskoj skali (jesen) bile su iznad višegodišnjeg prosjeka 1961. - 1990. Odgovarajuće temperaturne anomalije za jesen (rujan, listopad, studeni) 2012. godine bile su u rasponu od 1,4 °C u Malom Lošinju do 2,6 °C u Gospiću.

Prema raspodjeli percentila toplinske prilike u Hrvatskoj za jesen 2012. godine opisane su sljedećim kategorijama: ekstremno toplo (šire područje Bjelovara, dio Like te srednjeg Jadrana s pripadnim zaleđem) i vrlo toplo (preostali dio Hrvatske).


ODSTUPANJE KOLIČINE OBORINE U JESEN 2012. GODINE

Analiza količina oborine za jesen 2012. godine, izražena u % višegodišnjeg prosjeka 1961. - 1990., pokazuje da su količine oborine bile iznad prosjeka (izuzevši Dubrovnik i Lastovo). Odgovarajuće količine oborine za jesen 2012. godine bile su u rasponu od 78 % u Dubrovniku do 211 % višegodišnjeg prosjeka za ovu sezonu u Rijeci.

Prema raspodjeli percentila, količine oborine za jesen 2012. godine opisane su sljedećim kategorijama: kišno (šire područje Daruvara, Poreča i Senja te dio srednjeg i južnog Jadrana kao i dio sjeverozapadne i središnje Hrvatske), vrlo kišno (dio sjevernog i srednjeg Jadrana te dio središnje Hrvatske), ekstremno kišno (šire područje Rijeke) i normalno (preostali dio Hrvatske).