1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


DHMZ ambasador kongresnog turizma

DHMZ, 3. 12. 2015. - Prestižno priznanje Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) pod nazivom Ambasador kongresnog turizma ove je godine dodjeljeno Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) na 4. forumu hrvatske kongresne industrije održanom 3. prosinca 2015. u Zagrebu.

DHMZ je nagradu dobio u kategoriji Pojedinci/institucije iz javnog sektora zaslužni za promociju Hrvatske kao kongresno-insentiv destinacije za uspješnu organizaciju 42. sjednice Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC) u Dubrovniku na kojoj je sudjelovalo 420 sudionika iz 144 države. Nagradu je, u ime ravnatelja DHMZ-a, preuzela dr. sc. Branka Ivančan-Picek, načelnica Sektora za meteorološka istraživanja i razvoj. "Atmosfera nema granice te je međunarodna suradnja u meteorologiji nužnost. Često smo sudionici međunarodnih skupova i radionica od kojih se dosta njih organizira u Hrvatskoj i tada dobivamo pohvale vezane uz realizaciju, gostoljubivost, profesionalnost turističkih djelatnika i, naravno, ljepotu Hrvatske.", istaknula je načelnica Ivančan-Picek prilikom preuzimanja nagrade.

HUPKT dodjeljuje nagradu Ambasador kongresnog turizma RH svake godine. Nagrada se dodjeljuje u nekoliko kategorija, a svrha joj je promicanje kongresnog-insentiv turizma u Republici Hrvatskoj, pozicioniranje Hrvatske kao poželjne kongresno-insentiv destinacije i poticanje svih sudionika na promicanje Hrvatske kao domaćina u kongresno-insentiv industriji. Kongresno-insentiv turizam obuhvaća vrstu kongresnih putovanja i kongresa u koja je, uz rad, uključena i doza odmora i zabave te upoznavanja s ljepotama odredišta na kojem se boravi.