Projekti u tijeku


Potpisan ugovor o pružanju usluga savjetovanja u provedbi projekta

DHMZ, 26. 7. 2018. - Ugovor o pružanju usluga savjetovanja tijekom provedbe ”Projekta modernizacije meteorološke motriteljske mreže u RH - METMONIC” između PricewaterhouseCoopers Savjetovanja d.o.o. (PWC) i DHMZ-a potpisan je 25. srpnja 2018. u prostorijama DHMZ-a. Ugovor su potpisali Branka Ivančan-Picek, ravnateljica DHMZ-a i Dejan Ljuština, član uprave PWC-a.

Aktivnosti dogovorene ovim ugovorom uključuju pružanje usluge savjetovanja i podrške od strane PWC-a na svim projektnim aktivnostima, a posebice u vođenju projekta, financijskom planiranju i upravljanju, javnoj nabavi, korištenju novih informacijskih tehnologija i građevinskim radovima. Uloga vanjskih suradnika PWC-a je stručna podrška u realizaciji projektnih ciljeva i osiguravanje kvalitetne provedbe planiranih aktivnost modernizacije u suradnji s projektnim timom DHMZ-a.

Potpisivanjem ovog ugovora započinje provedba planiranih projektnih aktivnosti modernizacije sustava upravljanja i mjerenja meteoroloških podataka sa zadatkom postizanja učinkovite kontrole i praćenja atmosferskih, oceanskih i kopnenih klimatskih varijabli što je u skladu s preporukama Svjetske meteorološke organizacije i Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o promjeni klime.

Projekt METMONIC je ukupno vrijedan 343,9 milijuna kuna od čega je iz EU fondova u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija osigurano 85 % sufinanciranja ukupno prihvatljivih troškova, dok je 15 % vrijednosti projekta osigurano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Darko Ivanić, voditelj projekta ispred PWC-a, Nataša Strelec Mahović, voditeljica projekta METMONIC, Branka Ivančan-Picek, ravnateljica DHMZ-a i Dejan Ljuština, član uprave PWC-a.