1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - zanimljivosti


Kalendar DHMZ-a za 2020: 13 veličanstvenih iz Hrvatske

DHMZ, 20. 12. 2019. - Godina se polako približava svome kraju. Sumira se obavljeno u 2019. i pišu planovi za 2020. Još samo 11 dana vrijedi kalendar za 2019., nakon toga zamijenit će ga novi.

Danas vam predstavljamo naš novi kalendar s 13 fotografija koje ga krase. I ove godine to je naš izbor fotografija s motivima iz Hrvatske koje su pristigle na natječaj Svjetske meteorološke organizacije (WMO) pod sloganom Klima i voda. O kvaliteti i ljepoti fotografija najviše govori činjenica kako je i ove godine u kalendaru WMO-a za 2020. najviše fotografija iz Hrvatske .

Autori i autorice izabranih fotografija u kalendaru DHMZ-a za 2020. su: Aleksandar Gospić, Nataša Šafar, Šimun Aščić, Danijel Palčić, Romeo Ibrišević, Miroslava Novak, Francesca Delbianco, Sandro Puncet, Borna Ćuk, Boris Baran, Zoran Stanko, Ivica Brlić i Šime Barešić. Hvala vam što ste zabilježili i još jednom nas podsjetili na ljepotu naše zemlje i snagu prirode.

Ako je točno da je novi list u kalendaru prilika za nove ideje i da slika govori više od 1000 riječi, onda je kalendar sa slikama gotov plan za cijelu godinu. Svi imamo priliku raditi tako da sačuvamo ljepotu Zemlje poštujući snagu prirode - iskoristimo ju!

Ako nešto možete sanjati, možete to i ostvariti. (Walt Disney)

Iz medija

Porast godišnje temperature zraka u Hrvatskoj
Porast godišnje temperature zraka u Hrvatskoj u razdoblju 1901. – 2018. #SvakaImaSvojePruge #ShowYourStripes