1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


Posjetite nove web stranice hidrologije!

DHMZ, 23. 6. 2014. - Sektor hidrologije DHMZ-a pokrenuo je u petak, 20. lipnja 2014. nove stranice u sklopu weba DHMZ-a. Stranice omogućuju značajno povećanu dostupnost i preglednost hidroloških podataka te će mnogima pružiti korisne informacije iz baze hidroloških podataka DHMZ-a.

Informacije na stranicama hidrologije podijeljene su na dvije osnovne cjeline: opće i uvodne informacije te podaci iz hidrološke baze podataka.

U općem i uvodnom dijelu, uz Dnevni hidrološki izvještaj, sada se nalazi i 6 novih tema: Osnovni pojmovi objašnjavaju što znače pojedini termini u hidrologiji a Tko želi saznati više... daje dodatna pojašnjenja, zanimljivosti i informacije, dok Aktualnosti donose najznačajnije vijesti i novosti vezane uz rad Sektora za hidrologiju. Tu su i Korisne veze (linkovi), Kontakti te kratke upute o tome Kako se kretati kroz stranice.

U dijelu vezanom uz hidrološke postaje i podatke kompletni je popis 440 hidroloških postaja. Odabirom pojedine hidrološke postaje dobiva se prikaz na karti i osnovne podatke o postaji a u Podacima postaje detaljnije informacije i grafički prikaz podataka s postaje kao i prikaz cijelog niza ostalih korisnih informacija koji se mogu sortirati prema vlastitim potrebama.