1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


Priznanje WMO-a Hrvatskoj

DHMZ, 13. 12. 2016. - Predstavnicima Republike Hrvatske, dugogodišnjim djelatnicima DHMZ-a, Ivanu Čačiću, Bojanu Lipovšćaku i Vlasti Tutiš dodijeljeno je priznanje za doprinos u radu Komisije za osnovne sustave (CBS) Svjetske meteorološke organizacije (WMO) u razdoblju od 2012. do 2016. godine. Priznanje im je dodijeljeno na 16. sjednici CBS-a koja je održana od 23. do 29. studenoga 2016. u Guangzhou u Kini.

Na sjednici je izabrano novo vodstvo CBS-a. Michel Jean iz Kanade izabran je za novog predsjednika, a Meiyan Jiao iz Kine za potpredsjednicu. Za razdoblje do 2020. godine donesena je odluka o novoj strukturi CBS-a u sklopu koje su izabrani stručnjaci iz Hrvatske, Ivan Čačić i Dijana Klarić. Ivan Čačić izabran je za koordinatora prema regionalnim asocijacijama za usluživanje informacijama o vremenu u javnosti (C-RAL), a Dijana Klarić postala je dopredsjednica međuprogramskog ekspertnog tima za razvoj prikaza podataka.

Slika 1. Dodjela priznanja WMO Republici Hrvatskoj i njezinim predstavnicima za doprinos u radu CBS-a.
Slika 2. Priznanje WMO Republici Hrvatskoj i njezinim predstavnicima za doprinos u radu Komisiji za osnovne sustave (CBS).