1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


Regionalna konferencija Svjetske meteorološke organizacije

Društveno - ekonomske koristi nacionalnih hidrometeoroloških službi

LUCERN, 02. 10. 2011. - Dvodnevna konferenciju Svjetske meteorološke organizacije (WMO) Regije VI (Europa) o društveno-ekonomskim koristima (SEB) nacionalnih meteoroloških i hidroloških službi, otvorio je jutros u švicarskom gradu Lucernu, predsjednik regionalne europske asocijacije WMO-a mr. sc. Ivan Čačić.

U svom uvodnom govoru mr. sc. Čačić podsjetio je na aktivnosti WMO-a vezanima za istraživanja društveno-ekonomskih koristi od produkata što ih društvu daju nacionalne meteorološke i hidrološke službe još od početka 60-tih godina prošlog stoljeća te, poglavito, od početka 90-tih kada je WMO održao prvu medunarodnu konferenciju o toj temi. Naglasio je kako je u sklopu strategije i operativnog plana RA VI utvrdivanje društveno-ekonomskih koristi od nacionalnih službi jedan od visokih prioriteta.

U skladu s tim i skup u Lucernu, namijenjen najvišim upravljačkim strukturama nacionalnih hidrometeoroloških službi ima za cilj predstaviti metodologiju i pojedinačne studije slučaja SEB izračuna kako bi se na osnovi iskustva izradile regionalne smjernice te potaknula izgradnja kapaciteta nacionalnih službi Regije VI za obavljanje SEB izračuna i analiza.

Program i prezentacije dostupni su na: www.wmo.int