1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - zanimljivosti


Primijenjena znanstvena istraživanja u Državnom hidrometeorološkom zavodu

DHMZ, 19. 4. 2019. − Od ožujka 2019. zbirka publikacija DHMZ-a bogatija je za još jedan naslov – Primijenjena znanstvena istraživanja u Državnom hidrometeorološkom zavodu. Na preko 300 stranica 17 autora zabilježilo je bogat i značajan znanstveno-istraživački rad djelatnika od osnutka DHMZ-a (1947.) koji se još više intenzivirao nakon registriranja znanstvene jedinice DHMZ-a (1977.) Na znanstveno-istraživački rad naših djelatnika značajno je utjecao eksponencijalni tehnološki razvoj koji je obilježio prijelaz u 21. stoljeće, a koji je omogućio intenzivan razvoj meteorologije. Na samim počecima alati djelatnika bili su tek pisaća mašina i telegraf, a danas su to superračunalo, internet te mogućnosti pohrane i prijenosa goleme količine podataka.

Razvoj znanstveno-istraživačke djelatnosti u DHMZ-u u knjizi je opisan kroz pet poglavlja, a na kraju se nalazi bogata zbirka podataka o djelatnicima i njihovim radovima.

Više informacija o knjizi dostupno je na mrežnim stranicama DHMZ-a u rubrici Proizvodi i usluge pod temom Publikacije – Publikacije DHMZ-a gdje se može i preuzeti knjiga u PDF formatu.

Za knjigu u tiskanom obliku molimo da kontaktirate kolegicu Vesnu Đuričić na: 01 4565 699 ili na e-mail: vesna.djuricic(at)cirus.dhz.hr

Prezentacija s promocije knjige na proslavi Svjetskog meteorološkog dana 21. ožujka 2019. [ pdf ]