1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - zanimljivosti


Kroz godinu kroz objektiv fotografa

DHMZ, 21. 12. 2018.Prekrasne fotografije, bio je komentar gotovo svih nas iz DHMZ-a kada smo pregledavali WMO album Croatia s 186 fotografija s motivima iz Hrvatske. Upravo ih je toliko zadovoljilo uvjete natječaja za kalendar Svjetske meteorološke organizacije (WMO) za 2019. godinu s temom Sunce, Zemlja i vrijeme. Zbog načela geografske zastupljenosti svih dijelova svijeta u WMO kalendar izabrane su samo dvije s motivima iz Hrvatske, a zbog 12 mjeseci i naslovnice u nekomercijalni kalendar DHMZ-a izabrano je 13 veličanstvenih fotografija.

Danas, upravo na prvi dan kalendarske, a od 23 h i 23 min i astronomske, zime predstavljamo vam 13 fotografija iz DHMZ-ovog kalendara. Autorice i autori fotografija su Danijel Palčić (naslovna), Mirna Vidić (siječanj), Maja Antonia Knezić (veljača), Ljiljana Olić (ožujak), Romeo Ibrišević (travanj), Šime Barešić (svibanj), Miroslava Novak (lipanj), Boris Jagetić-Daraboš (srpanj), Ana Ricov (kolovoz), Sandro Puncet (rujan), Matej Štegar (listopad), Ivica Jureša (studeni) i Krešimir Kufrin (prosinac). Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo autoricama i autorima na dopuštenju objave fotografija u kalendaru.

Ljepota je u oku promatrača. Umjetnik kada je ugleda napravi svjedočanstvo o njoj za sve nas. I od tog nam svjedočanstva barem na trenutak zastane dah, možda baš jednako dugo koliko i umjetniku fotografu kada snima.

Ljepota je u oku promatrača i objektivu fotografa.

DHMZ kalendar za 2019. godinu   [ pdf ]

Iz medija