1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - zanimljivosti


Natječaj za najbolje meteorološke fotografije

WMO kalendar za 2024. godinu

DHMZ, 5. 7. 2023. - Svjetska meteorološka organizacija (WMO) raspisala je natječaj za 13 najboljih meteoroloških fotografija koje će krasiti WMO-ov kalendar za 2024. godinu. Ovogodišnja tema natječaja je Na prvoj liniji klimatskih aktivnosti (At the frontline of climate action) što je i planirani moto za Svjetski meteorološki dan 2024.

Prijavljene fotografije moraju biti visokokvalitetne te prikazivati ljude i zajednice koje rade na klimatskim aktivnostima te ilustriraju koliko je rad WMO zajednice važan u zaštiti ljudi od sila prirode. Poželjne su i fotografije koje ilustriraju potrebu zaštite našeg planeta od ljudskih aktivnosti.

Pobjedničke fotografije bit će objavljene u tiskanom kalendaru WMO-a za 2024. godinu, na mrežnim stranicama WMO-a, na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu gdje će se moći i glasati za svoje favorite , te na mrežnim stranicama raznih UN-ovih agencija, a sam će natječaj također biti objavljen na WMO-ovim profilima na Twitteru, i LinkedInu.

Iako će autori fotografija dobiti mnoga priznanja i njihove će fotografije biti objavljene na raznim društvenim mrežama UN-ovih agencija, neće biti novčanih nagrada. Natječaj je otvoren do 20. kolovoza 2023., a rezultati će biti objavljeni tijekom listopada.

Prilikom prijave na natječaj potrebno je navesti naslov fotografije, te lokaciju koju prikazuje. Autori mogu prijaviti više fotografija, ali samo jedna fotografija istog autora može biti objavljena u kalendaru.

Kao i prethodnih godina, mnogi su hrvatski autori fotografija sudjelovali na natječaju stoga očekujemo mnogo lijepih fotografija iz naše zemlje i ove godine.

Više informacija o samome natječaju pročitajte ovdje.

Sretno svim natjecateljima!