1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - zanimljivosti


Otvoren natječaj WMO-a za najbolje meteorološke fotografije

DHMZ, 5. 7. 2018. - Svjetska meteorološka organizacija (WMO) otvorila je natječaj za najbolje meteorološke fotografije koje će biti uvrštene u kalendar WMO-a za 2019. godinu. Tema ovogodišnjeg natječaja je Sunce, Zemlja i vrijeme, što će ujedno biti i slogan Svjetskog meteorološkog dana 2019. godine..

Motivi na fotografijama trebaju biti povezani s temom – sunčeve baklje, vremenske prilike, sunčeva energija, izlasci i zalasci sunca i dr. Posebno su dobrodošle visokokvalitetene i umjetničke fotografije. Kao i u svim dosadašnjim WMO-ovim natječajima za meteorološki kalendar i ovim se želi istaknuti geografska raznolikost Zemlje.

Najbolje fotografije bit će objavljene u kalendaru WMO-a za 2019. godinu, mrežnim stranicama i Flickr galeriji WMO-a, te na Instagram i Facebook stranici WMO-a. WMO će dodijeliti priznanja, ali novčanih nagrada nema.

Natječaj je otvoren do 31. srpnja 2018., a rezultati izbora bit će objavljeni prije 14. rujna 2018. Na natječaj se treba prijaviti direktno putem WMO stranica gdje su detaljno opisani svi uvjeti.

U kalendaru WMO za 2018. godinu našle su se čak četiri fotografije iz koje su snimili fotografi iz Hrvatske - Tin Juginović, Ivan Stulić, Sandro Puncet i Ivica Brlić.