1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - zanimljivosti


Poziv na glasanje za najbolje meteorološke fotografije oblaka

Glasanje je produženo do 27. 8. 2016.

DHMZ, 3. 8. 2016. − S prvim danom kolovoza Svjetska meteorološka organizacija (WMO) započela je, putem svoje Facebook stranice, prikupljati glasove za 50 fotografija oblaka koje su ušle u uži izbor natječaja za novi WMO kalendar. Na natječaj je pristiglo preko 450 fotografija, a posebno smo ponosni što je najviše fotografija stiglo iz Hrvatske. Između 50 fotografija koje su ušle u uži izbor 12 fotografija je iz Hrvatske (galerija dolje).

Glasati mogu svi koji imaju Facebook profil lajkanjem fotografija do 20. kolovoza 2016. Konačnu odluku o finalistima donijet će stručni žiri WMO-a vodeći računa o podjednakoj geografskoj zastupljenosti no za konačan odabir svakako će biti važno koje će fotografije prikupiti najviše lajkova - stoga svakako glasajte za svoje favorite.

Odabrane fotografije za WMO kalendar za 2017. godinu bit će poznate do 15. rujna 2016. Iako u užem izboru nisu sve fotografije koje su pristigle iz Hrvatske WMO se obvezala da će ih pokazati putem svojih profila na društvenim mrežama, a fotografije će biti prikazane i na izložbi u sjedištu WMO-a povodom Svjetskog meteorološkog dana, 23. ožujka 2017.