1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


Gospodarski učinci informacija o vremenu i klimi

DHMZ, 26. 6. 2015. - U Zagrebu će se od 29. lipnja do 3. srpnja 2015. u Kongresnom centru Kraš održati međunarodna radionica o procjenama učinaka informacija o vremenu i klimi na gospodarstvo. Radionica je namjenjena nacionalnim meteorološkim i hidrološkim službama zemalja članica Regije VI (Europa) Svjetske meteorološke organizacije

Riječ je o respektabilnom skupu na kojem će nazočiti direktori nacionalnih meteoroloških i hidroloških službi, njihovi savjetnici iz dvadesetak zemalja, predavači svjetske reputacije kao i predstavnici tajništva Svjetske meteorološke organizacije (WMO). Predavači će predstaviti procjene učinaka informacija o vremenu i klimi u različitim zemljama, kao i metode kojima se te procjene provode. Prema izvještajima WMO-a, srednji učinak izravne koristi u odnosu na ulaganja u nacionalne meteorološke i hidrološke službe u prosjeku je sedam puta veći od ulaganja.

Organizacija radionice provedena je u suradnji WMO-a, Globalnog fonda za smanjenje katastrofa i oporavak (GFDRR), Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).