1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


Privremena adresa i organizacija rada

Zagreb, 24. 3. 2020.
Dragi naši korisnici, partneri i sugrađani,

prema procjeni građevinara naše zgrade na Griču 3 i u Mesničkoj 49 u Zagrebu više nisu pogodne za rad i boravak ljudi te radimo na preseljenju na neko sigurnije mjesto. Svi koji mogu rade od kuće tako da izrada upozorenja na opasne vremenske i hidrološke pojave kao i operativni prognostički rad za sada nisu ugroženi.

Ipak, obzirom na okolnosti i (ne)mogućnosti rada, te planirano izmještanje tehničke i računalne infrastrukture iz oštećene zgrade, realno je očekivati povremene poteškoće u objavi podataka i informacija. Ovom vam prilikom zahvaljujemo na dojavama koje nam pomažu u uočavanju ovih propusta, ali i molimo za strpljenje i razumijevanje ako to ne ispravimo brzinom kojom ste navikli. S nama možete komunicirati putem e-maila i uglavnom mobilnih telefona objavljenih u rubrici : Adresar i kontakti, a naša privremena adresa za dolaznu poštu je: DHMZ, Borongajska cesta 83d/1, 10000 Zagreb.

Što se tiče mjerenja na našim glavnim postajama ona se provode u skladu s operativnim protokolima i podaci uredno stižu. Izuzetak je glavna postaja Zagreb Grič gdje motritelj ne može ući u zgradu iz sigurnosnih razloga, ali zato automatska postaja Zagreb Grič kontinuirano radi. Mjerenje vjetra na toj postaji bilo je u prekidu od jučer od 11:30 do danas do 10:30 jer je anemometar bio bez napajanja. Ostale automatske meteorološke postaje su također u funkciji, no postoje tehnički problemi u prijenosu podataka na koje ne možemo utjecati i čim nadležne službe otklone te probleme podatke ćete opet moći vidjeti na našim stranicama.

Nove informacijama o našem radu pravodobno ćemo objavljivati ovdje na našim mrežnim stranicama i službenom Twitter profilu (@DHMZ_HR).

Ostanite hladne glave i toplog srca, čuvajte sebe i druge i - pazite na razmak!

Glavna ravnateljica - Branka Ivančan-Picek