1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


F.A.C.E podiže svijest o klimatskim promjenama

DHMZ, 22. 9. 2022. - Sudionici međunarodnog Erasmus+ projekta F.A.C.E. (Fight Against Crises Effectively) posjetili su u srijedu, 21. rujna 2022. Državni hidrometeorološki zavod. Posjet je organizirala Hrvatska udruga kriznog menadžmenta.

Jedan od glavnih ciljeva projekta F.A.C.E je podizanje svjesnosti o klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na rizik od katastrofa, stoga je i posjet bio prilika za upoznavanje s aktivnostima DHMZ-a vezanim uz praćenje i prilagodbu klimatskim promjenama, meteorološkim i hidrološkim upozorenjima te suradnjom sa svim sudionicima civilne zaštite kao primjer dobre prakse iz Hrvatske.

Pored obilaska operativne meteorološke prognostičke sobe, sudionici su imali priliku čuti i zanimljiva predavanja stručnjaka DHMZ-a. Ksenija Cindrić Kalin održala je predavanje s temom Climate change monitoring at DHMZ in supporting the disaster risk assessment, a Lovro Kalin na temu Weather warnings at DHMZ.

Posjetitelji su se pobliže upoznali i s prognostičkim aktivnostima hidrološke službe o kojima je govorio Oliver Rajković u predavanju Warnings and risks of extreme hydrological events.