1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


Potres i operativan rad DHMZ-a

Dragi naši korisnici, partneri i sugrađani,

u današnjem zagrebačkom potresu stradala je i naša zgrada smještena na Gornjem gradu na Griču 3, kao i zgrada u Mesničkoj u kojoj je smještena naša hidrologija. Srećom žrtava i ozlijeđenih nije bilo, no materijalnu štetu, štetu na tehničkoj i računalnoj infrastrukturi tek treba utvrditi. Iz sigurnosnih razloga svi prisutni djelatnici udaljili su se iz zgrade (dežurni prognostičari, meteorološki motritelj na opservatoriju Zagreb Grič, informatičari i tehničari) te sada rade od kuće. Ovi novi uvjeti rada značajno otežavaju rad te molimo za razumijevanje. Oštećenja na zgradi su ogromna i bez procjene statike zgrade nitko u njoj do daljnjega neće moći raditi. U tim uvjetima neki od produkata koje ste navikli pratiti na našim mrežnim stranicama neće biti moguće ažurirati zbog mogućih tehničkih problema. Vodeći računa o sigurnosti naših djelatnika, čim prije moguće, nastojat ćemo otkloniti sve poteškoće i učiniti produkte ponovo dostupnima.

Napominjemo da izrada upozorenja na opasne vremenske i hidrološke pojave kao i operativni prognostički rad za sada nisu ugroženi. I sve ostale usluge prema našim korisnicima nastojat ćemo ispuniti u najkraćem mogućem roku. Naša meteorološka postaja Zagreb Grič, koja nije imala prekida od početka uspostave mjerenja 1861., radi i dalje, jer iako nema motritelja automatska postaja radi.

S novim informacijama pravodobno ćemo vas obavijestiti putem naših mrežnih stranica i na našem Twitter profilu @DHMZ_HR.

Ostanite hladne glave i toplog srca, čuvajte sebe i druge i pazite na razmak!

Vaši DHMZ-ovci i glavna ravnateljica Branka Ivačan-Picek