1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


Upozorenje na hladni val

DHMZ, 20. 1. 2017. - Zimska hladnoća nastavlja se i idućih dana. Već je jutros temperatura u nekim mjestima bila ispod -15 °C, u osječkoj zračnoj luci izmjereno je -19 °C, a u Daruvaru -17 °C.

I idućih dana tijekom noći će se u kopnenim krajevima živa u termometru spuštati ispod -15 °C, ponegdje i do -20 °C. Noći i jutra bit će hladne i na moru, uz najčešće vrijednosti između -3 °C i 2 °C, na otocima i na krajnjem jugu do 5 °C, no danju će uz obilje sunca biti ipak zamjetno ugodnije nego u unutrašnjosti gdje će i maksimalne vrijednosti uglavnom biti ispod nule (najčešće između -7 °C i -2 °C).

S utjecajem polja visokog tlaka zraka te pritjecanjem malo toplijeg zraka u višim slojevima atmosfere na kopnu se već od sutra (21. 1. 2017.) očekuju magla i niski oblaci. U područjima s dugotrajnom maglom niska naoblaka će sprječavati izraženije noćno ohlađivanje i dnevno zagrijavanje pa će u tim predjelima minimalna temperatura biti ipak malo viša, ali će zato najviša dnevna temperatura zraka biti niža od prognozirane.

Služba za vremenske analize i prognoze