1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


Upozorenje na hladni val i promjenu vremena

DHMZ, 10. 1. 2017. - Zadržavanjem hladne zračne mase nad našim krajevima još sutra i u četvrtak ujutro se nastavlja razdoblje iznimne hladnoće, osobito u unutrašnjosti. Na Jadranu će sutra prijepodne mjestimice biti i jake bure s olujnim udarima, osobito podno Velebita.

U unutrašnjosti će temperatura tijekom noći i jutra sutra biti i do -15 °C, lokalno i niže, a i u četvrtak ujutro još će ponegdje biti oko -10 °C. Dnevne vrijednosti će biti između -7 °C i -2 °C, a u četvrtak uglavnom više od 0 °C.
Na Jadranu jutarnja temperatura između -6 °C i -1 °C, no danju od 1 °C do 6 °C, a u četvrtak toplije, osobito na sjevernom Jadranu gdje će najprije zapuhati jako i olujno jugo i jugozapadnjak.

Uvjeti za poledicu i smrzavanje predmeta i objekata bit će u srijedu i dalje izraženi, čak i u priobalju, a u četvrtak ujutro uglavnom još u unutrašnjosti i na južnom Jadranu.

U srijedu u većini krajeva bez oborina, a susnježice i snijega bit će mjestimice na srednjem i južnom Jadranu uz stvaranje snježnog pokrivača na obali i do 5 cm, u višim predjelima i višeg. U četvrtak i petak na Jadranu kiša, a na kopnu kiša i snijeg uz mogućnost kiše koja se smrzava na tlu, osobito u gorju i na istoku. Oborina ponegdje obilnija, osobito na Jadranu i u gorju.

Prema trenutno dostupnim prognostičkim izračunima vrlo hladno vrijeme očekuje se do četvrtka ujutro, a zatim promjena vremena s obilnijim oborinama..

Služba za vremenske analize i prognoze DHMZ-a