1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


In memoriam

Nenad Ursić
Nenad Ursić
(1956. - 2021.)

Dana 29. studenog 2021. u Zagrebu je nakon teške bolesti preminuo naš kolega i prijatelj Nenad Ursić.

Napustio nas je nekako brzo i ostavio začuđene i u nevjerici – zar je to moguće? Premda smo znali da je ozbiljno bolestan, nismo ni slutili da će već ova jesen biti i posljednja u našem druženju. Eventualni prekid mogli smo očekivati zbog odlaska u mirovinu, ali smo znali da je imao želju za nastavkom rada u nekom drugom radnom statusu – no nikako nismo mogli očekivati trajni odlazak na ovaj način. Nama, kao kolegama i prijateljima, ostaje žal što bar malo nije uživao u zasluženoj mirovini i što jedna zamisao o mirnom životu na relaciji Split, rodna Šolta, kuća i okućnica na Braču, te Zagreb s kćerkinom obitelji – ostaje neostvarena.

Nenad je rođen u Grohotama, na otoku Šolti, 31. listopada 1956., diplomirao je engleski jezik i književnost, te povijest umjetnosti 1983. godine na Filozofskom fakultetu u Zadru. U Državnom hidrometeorološkom zavodu zaposlen je od 29. lipnja 1987. na poslovima meteorološkog tehničara u odsjeku za komunikacije pri Sektoru pomorske meteorološke službe u Splitu. Tijekom rada prirodno je napredovao u radnom statusu i posebno se profilirao na poslovima prevođenja pomorskih meteoroloških prognoza na engleski i talijanski jezik, kao i njihove diseminacije krajnjim korisnicima. Njegovi prijevodi pomorskih prognoza svakodnevno su mogli biti vidljivi na internetskim stranicama DHMZ-a, a glas mu se i osobno mogao čuti na VHS kanalima za pomorske informacije 67, 69 i 73.

Ostatak naših života bit će vrijedniji i bogatiji za onoliko koliko ćemo sačuvati sjećanje na našega Nenu i za onoliko koliko će nam on nedostajati. Znamo da će najviše nedostajati njegovim curama, supruzi Vesni, kćerki Sari i unuci Aniki, ali desetljeća našeg druženja, obilježena mnoštvom životnih detalja u koje je Neno utkao svoju osobnost – ne čine ni nama ostalima taj osjećaj gubitka manjim, a grobnu raku manje dubokom.

Zbogom kolega, a prvenstveno prijatelju! Ili možda jednostavno: do viđenja! Nedostajat će nam tvoj osmjeh i optimizam.

Neninoj obitelji izražavamo duboku sućut.

Kolektiv Pomorskog meteorološkog centra Split