1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


David Grimes, predsjednik Svjetske meteorološke organizacije na 150. obljetnici meteoroloških motrenja na Griču i osnutka Geofizičkog zavoda

U povodu 150. obljetnice meteoroloških motrenja na Griču i osnutka Geofizičkog zavoda u Zagrebu, u posjet DHMZ-u stigao je g. David Grimes, predsjednik Svjetske meteorološke organizacije.

Danas, 1. prosinca, g. Grimesa će u pratnji Ivana Čačića, ravnatelja DHMZ-a i predsjednika Regije VI (Europa) Svjetske meteorološke organizacije (WMO), Zvjezdane Bencetić-Klaić, pročelnice Geofizičkog odsjeka PMF-a, Amira Hamzića, dekana PMF-a Sveučilišta u Zagrebu te Alekse Bjeliša, rektora Sveučilišta u Zagrebu, primiti Ivo Josipović, Predsjednik Republike Hrvatske.

Na zajedničkom sastanku bit će govora o ulozi DHMZ-a u sklopu Svjetske meteorološke organizacije na području Regije VI (Europa), o važnosti i koristi meteoroloških informacija za sigurnost i dobrobit gradana i gospodarstva te važnosti razumijevanja rizika i pogodnosti od klimatskih promjena od strane donositelja odluka na svim razinama.

Grimes će na službenoj proslavi u Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu 2. prosinca 2012. održati prigodan govor.