1. Naslovnica
 2. Objave, najave, natječaji

Objave - događanja
Meteorološka Noć knjige iza zaslona računala

Uzdrmani Grič knjigama se brani

Banner Noć knjige 2020

Ovogodišnja Noć knjige, manifestacija koja se organizira kako bi se potaknulo čitanje, promicala knjiga i pisana riječ, a posvećena je temi Knjige koje su mijenjale svijet. U svijetu zahvaćenom alarmantnim vijestima o pandemiji, klimatskim promjenama i posljedicama koje one imaju za čovjeka i ostala bića na planetu, željelo se istražiti snagu i utjecaj knjige kao pokretača mogućih promjena.

Ipak, ove godine Noć knjige posvećena tiskanoj knjizi i kulturi pismenosti zatiče nas uz zaslone naših računala. U vrijeme pandemije i mjesec dana nakon potresa u Zagrebu u kojem su meteorolozi izgubili svoju rodnu kuću na Griču - kultno mjesto hrvatske meteorologije, povezao nas je internet. Duga desetljeća DHMZ na Griču i njegova knjižnica s bogatim fondom stručne građe bili su naše integracijsko mjesto – tijelo i duša meteorologije. 22.ožujka 2020. to se promijenilo.

Zato su nam baš sada najpotrebniji naši stručnjaci i znanstvenici meteorolozi koji su uzeli najbolje iz obaju svjetova, onog tiskane knjige i digitalnog te to nadogradili dodatnim opcijama. Svoju vrijednost pokazuju u ovim za DHMZ od njegova osnutka najtežim danima.

Pozivamo Vas da se 23. travnja 2020. u 18 h povežete na stranice naše knjižnice ovdje i pratite program:

Ivančica Mihovilić

  Prolog Noći knjige 2020: Iza zaslona računala

Marko Vučetić

  Uzdrmani Grič knjigama se brani

Višnjica Vučetić

  Intervju o projektu Agrometeorološki mozaik za mlade: Mala škola „Požar nije šala“ i
  treiler animiranog filma „Požar nije šala“

Ivana Marinović

  Pjesme „Testament prošlosti“