1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - događanja


Peta Noć knjige na Griču

DHMZ, 20. 4. 2017. - Povodom Noći knjige, petu godinu za redom, Knjižnica Državnog hidrometeorološkog zavoda otvara svoja vrata ljubiteljima dobrog i zanimljivog štiva u petak 21. travnja 2017. od 18 h. U programu će sudjelovati dr. sc. Branka Ivančan-Picek, mr. sc. Milan Sijerković, dr. sc. Tatjana Vujnović i Slavica Jakobović Fribec. Oni će provesti posjetitelje kroz 70 godina DHMZ-a, odvesti do Novalje i Žumberka, upozoriti na poplave i upoznati s autoricom Gričke vještice te povesti u šetnju zagrebačkim ulicama. No krenimo redom.

Branka Ivančan-Picek, načelnica Sektora za meteorološka istraživanja i razvoj u DHMZ-u, predstavit će izdanja DHMZ-a u ovih prvih 70 godina.

Milan Sijerković, redoviti sudionik Noći knjige na Griču, predstavit će svoju novu knjigu Novaljski štajuni - vjetrovi, bonace i ragani.

Tatjana Vujnović, voditeljica Odjela za hidrološke prognoze, odgovorit će na pitanje kako su povezani planinarski izvor Žumberka, Dinarski krš, speleologija i prognoza poplava.

Slavica Jakobović Fribec, autorica izuzetno zanimljivog umjetničkog opusa, uvest će posjetioce u Zagorkino vrijeme i povesti ih u šetnju njezinim tragom kroz Zagreb.

Dođite i pridružite nam se!

Pozivnica s programom [ pdf ]

Katalog događanja [ pdf ]

Zahvaljujemo Turističkoj zajednici Hrvatske i Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu na podršci ovom događanju.