1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - događanja


Poziv članovima udruga i aktivnim pojedincima koji se amaterski bave meteorologijom

VAŽNO! Rok za prijavu produžen je do 20. veljače 2019. (Izmjena: 14. 2. 2019.)

DHMZ, 8. 2. 2019. - Prva radionica DHMZ-a namijenjena ljubiteljima meteorologije okupljenim u amaterske udruge, kao i aktivnim pojedincima održat će se 20. ožujka 2019. u Kongresnom centru Kraš u Zagrebu, Ravnice 48.

Cilj radionice je uspostava partnerskog dijaloga između DHMZ-a i amatera - ljubitelja meteorologije okupljenih u udruge ili samostalnih, kako bismo se međusobno bolje upoznali s područjima rada i djelovanja te unaprijedili suradnju.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje molimo ispunite prijavni obrazac. Želja nam je zajednički realizirali kvalitetnu radionicu kojom će se unaprijediti kvaliteta i kvantiteta meteoroloških informacija dostupnih javnosti. Rok za prijavu je 15. veljače 2019.

Na radionici ćemo predstaviti standarde i protokole koje je DHMZ dužan poštovati u svom radu (npr. obavljanje meteoroloških motrenja prema standardima WMO-a, standarde izdavanja prognoza i upozorenja), planirana unaprjeđenja (npr. platforma za prihvat podataka iz različitih izvora koja se razvija u okviru projekta METMONIC), te novosti koje donosi novi prijedlog Zakona o meteorološkoj i hidrološkoj djelatnosti od interesa za Republiku Hrvatsku koji je u pripremi.

Ovim putem Vas također pozivamo da u prijavnom obrascu predložite teme koje biste željeli da prezentiramo te nam javite želite li Vi na radionici održati neko predavanje i s kojom temom.

Radionica će završiti okruglim stolom na kojem ćemo razgovarati o temama od zajedničkog interesa i budućoj suradnji.

Ako smatrate da o ovom pozivu treba informirati još nekoga tko je aktivan u ovom području, molimo Vas da to učinite - svi su dobrodošli!