1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - događanja


Meteorološki izazovi 5

Međunarodni skup Meteorološki izazovi 5 združen sa 6. međunarodnom konferencijom o meteorologiji i klimatologiji u Sredozemlju (6th International Conference on Meteorology and Climatology of the Mediterranean) održat će se od 20. do 22. veljače 2017. u Kongresnom centru Kraš u Zagrebu (Hrvatska). Tema Meteoroloških izazova 5 je Društveno odgovorna meteorološka, oceanografska i hidrološka istraživanja.

Cilj ovog međunarodnog znanstvenog skupa je prikazati i razmijeniti znanstvene informacije o bitnim temama istraživanja u meteorologiji i klimatologiji u međunarodnoj znanstvenoj zajednici u Sredozemlju te ojačati interdisciplinarnu suradnju između istraživača u meteorologiji, oceanografiji i hidrologiji, kao i suradnju znanosti i gospodarstva/industrije.

Radovi prikazani na skupu moći će se objaviti u Hrvatskom meteorološkom časopisu ili časopisu Tethys, Journal of the Mediterranean Meteorology and Climatology ako prođu međunarodnu recenziju uobičajenu u ovim časopisima.

Više informacija o skupu, prijavi sažetaka, registraciji i ostalom možete pronaći na mrežnim stranicama združenog znanstvenog skupa, a najava skupa s osnovnim informacijama može se naći i na stranicama Hrvatskog meteorološkog društva.

Za više informacija o skupu Meteorološki izazovi 5 obratite se na konferencija(at)meteohmd.hr.