Prognoza po regijama za 17.01.2019.


Prognoza za 17.01.2019.


Istočna Hrvatska
Djelomice sunčano, tek povremeno uz umjerenu naoblaku na zapadu krajem dana. Iznadprosječno toplo za ovo doba godine. Vjetar će biti većinom umjeren jugozapadni, na zapadu, u višim predjelima te u Podravini povremeno i jak, mjestimice s olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 2 do 5, najviša dnevna između 10 i 13 °C.
Središnja Hrvatska
Djelomice sunčano uz više oblaka krajem dana. Vjetar umjeren, ponegdje osobito u prvom dijelu dana i jak jugozapadni. Toplije od uobičajenog za doba godine. Jutarnja temperatura od 2 do 7, a najviša dnevna većinom od 10 do 13 °C.
Gorski kotar i Lika
Promjenjivo oblačno mjestimice s kišom. oborine će biti češće u Gorskom kotaru, krajem dana moguće su i drugdje. Vjetrovito. Puhat će umjeren i jak te vrlo jak jugozapanjak, u višim predjelima i u Gorskom kotaru s olujnim udarima, osobito u prvom dijelu dana. Jutarnja temperatura uglavnom od 0 do 5, a najviša većinom od 6 do 11 °C.
Istra
Oblačno, povremeno s kišom, više u drugom dijelu dana i u noći. Puhat će umjeren do pojačan, u drugom dijelu dana mjestimice i jak jugozapadnjak i jugo. More će biti umjereno valovito do valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 10 i 14 °C.
Sjeverni Jadran
Promjenjivo oblačno mjestimice s kišom osobito na širem riječkom području, a krajem dana pljuskova može biti i drugdje. Puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar mjestimice s olujnim udarima. Najniža temperatuta od 7 do 11, u unutrašnjosti Istre ujutro hlanije, a najviša dnevna od 10 do 13 °C.
Dalmacija
Djelomice sunčano, tek povremeno uz umjerenu naoblaku, češću u sjevernim krajevima krajem dana. Puhat će umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu mjestimie s olujnim udarima. Najniža temperatura u unutrašnjosti ponegdje i oko 0, duž obale i na otocima između 5 i 9, a najviša dnevna od 8 do 13 °C.