Prognoza po regijama za 24.09.2018.


Prognoza za 24.09.2018.


Istočna Hrvatska
U noći i prijepodne jače naoblačenje s kišom te grmljavinskim pljuskovima koji lokalno mogu biti i izraženiji. Popodne prestanak oborina, potom i razvedravanje. Zapuhat će umjeren do jak sjeverac i sjeverozapadnjak. Temperatura od 12 do 17, navečer će osjetno osvježiti.
Središnja Hrvatska
U noći i prijepodne jače naoblačenje s kišom te grmljavinskim pljuskovima koji mogu biti i izraženiji i obilniji. Popodne prestanak oborina i razvedravanje. Zapuhat će umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Temperatura od 12 do 17, navečer će osjetno osvježiti.
Gorski kotar i Lika
U noći i prijepodne jače naoblačenje s kišom te grmljavinskim pljuskovima, mogu biti i izraženiji i lokalno obilniji. Popodne prestanak oborina i razvedravanje. Zapuhat će umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Temperatura od 12 do 17, navečer će osjetno zahladnjeti.
Istra
U prvom dijelu dana oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponegdje su moguće obilne oborine te nevere a tijekom poslijepodneva postupno razvedravanje. Puhat će umjerena do vrlo jaka bura s olujnim udarima. More će biti umjereno valovito. Najviša poslijepodnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 17 do 22 °C.
Sjeverni Jadran
U noći i ujutro prolazno jače naoblačenje s kišom te grmljavinskim pljuskovima koji mogu biti i izraženiji i lokalno obilniji. Sredinom dana prestanak oborina, potom i razvedravanje. Umjeren jugozapadnjak i jugo će okretati na jaku i olujnu buru. Temperatura od 19 do 23.
Dalmacija
Prolazno jače naoblačenje s kišom te grmljavinskim pljuskovima koji lokalno mogu biti izraženiji, uglavnom na sjeveru. Popodne smirivanje no još je moguć poneki pljusak. Umjeren jugozapadnjak i jugo će okretati na jaku i olujnu buru. Temperatura od 20 do 25, na jugu do 27 °C. Navečer osjetno svježije.