Prognoza po regijama za 25.03.2019.


Prognoza za 25.03.2019.


Istočna Hrvatska
U prvom dijelu dana pretežno i djelomice sunčano, a zatim jače naoblačenje s kišom, moguće i grmljavinom. Zapuhat će umjeren, poslijepodne i navečer prolazno i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 5, a najviša dnevna od 15 do 20 °C.
Središnja Hrvatska
Sa sjevera postupno jače naoblačenje s kišom, moguće i grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer. Zapuhat će umjeren, poslijepodne i navečer prolazno i jak sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, a najviša dnevna većinom od 11 do 16 °C.
Gorski kotar i Lika
U prvom dijelu dana pretežno sunčano, a zatim postupno jače naoblačenje s kišom i grmljavinom, navečer uz zahladnjenje susnježicom i snijegom. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, a navečer će zapuhati umjeren i jak sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, a najviša dnevna od 14 do 19 °C.
Istra
Prijepodne vedro i sunčano, zatim postupno naoblačenje, navečer ponegdje kiša, više krajem dana i u noći, kada u ponegdje u višem gorju kiša mjestimice može prelaziti u susnježicu ili snijeg. U drugom dijelu noći postupan prestanak oborina. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar koji će navečer i krajem dana okrenuti na umjerenu do pojačanu, mjestimice jaku buru s olujnim udarima. More će biti malo valovito, krajem dana u jačanju. Najviša temperatura zraka bit će između 17 i 21 °C, krajem dana s jačanjem bure temperatura zraka ponegdje može osjetno pasti.
Sjeverni Jadran
Veći dio dana pretežno sunčano, a navečer jače naoblačenje s kišom i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, a navečer će zapuhati jaka i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura od uglavnom 7 do 12, a najviša dnevna od 17 do 20 °C.
Dalmacija
Pretežno sunčano i uglavnom suho. Kiše tek na samom kraju dana. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a kasno navečer u sjevernom dijelu jaka bura. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13, u Zagori ponegdje niža, a najviša dnevna od 18 do 22 °C.