1. Naslovnica
  2. Objave, najave, natječaji

Objave - priopćenja


Održano javno izlaganje o Nacrtu prijedloga Zakona o meteorološkoj i hidrološkoj djelatnosti

DHMZ, 27. 2. 2019. - U Zagrebu je danas održano javno izlaganje o Nacrtu prijedloga Zakona o meteorološkoj i hidrološkoj djelatnosti sukladno obavezama koje DHMZ ima kao predlagatelj zakona. Nakon pozdravnih riječi ravnateljice DHMZ-a, Branke Ivančan-Picek i pomoćnika ministra zaštite okoliša i energetike, Igora Čižmeka, ravnateljica je predstavila koncept zakona - od ocjene postojećeg stanja u zakonodavnom smislu, osnovnih pitanja koja se trebaju urediti zakonom do posljedica koje će proisteći njegovim donošenjem. U zakonu je dano težište na meteorološke i hidrološke poslove koji su od interesa za Republiku Hrvatsku.

Nakon prezentacije ravnateljice okupljeni predstavnici javnosti, najviše one stručne, postavljali su pitanja članovima radne grupe DHMZ-a i Ministarstva zaštite okoliša i energetike, koja je izradila prijedlog zakona.

Nacrt prijedloga Zakona o meteorološkoj i hidrološkoj djelatnosti s Obrascem iskaza o procjeni učinaka propisa dostupan je na sljedećoj poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr od 13. veljače 2019. i bit će otvoren za komentiranje do 15. ožujka 2019. Pozivamo sve zainteresirane da svojim komentarima i prijedlozima doprinesu izradi što kvalitetnijeg prijedloga zakona.